Van tuinslangen tot mestslangen

Slangen & Koppelingen

Scroll

Slangen & Koppelingen

Binnen deze sectie beantwoorden we meerdere vragen die te maken hebben met verschillende soorten slangen & koppelingen om flexibele verbindingen te maken in leidingsystemen. Na het lezen van de onderstaande vragen en antwoorden, beschikt u over meer informatie alvorens u materialen aanschaft voor uw project.

Slangen & Koppelingen

Welke soorten slangen zijn er?

Wanneer u zoekt naar slangen, zult u verschillende soorten slangen tegenkomen. Dit komt omdat een slang doorgaans gekozen wordt op de toepassing. Om de geschikte slang met koppeling te vinden, dient er te worden gekeken naar de hoeveelheid werkdruk, temperatuur, aantal diameter en welke stof er door de slangen gaat.

Balieverkoop

Bezig met een project en mis je toch nog iets?

Ons magazijn is vandaag geopend van:

Welke koppelstukken zijn er voor slangen?

Er zijn verschillende soorten koppelstukken / koppelingen verkrijgbaar om slangen aan elkaar te koppelen. Zo bieden wij bijvoorbeeld Storz, Camlock, Perrot, Bauer, GK en Gardena koppelingen aan. De koppeling kiest u op basis van de soort slang. Er zijn koppelingen waar vader- en moederdelen (veelal met haken) van bestaan, zoals de Camlock, Perrot en Bauer koppelingen. Storz koppelingen hebben geen haken maar werken op dezelfde manier als GK koppelingen. Camlock, Perrot, Storz en GK koppelingen zijn te verkrijgen in diverse materialen als RVS, staal, aluminium of kunststof. Gardena koppelingen worden veelal huishoudelijk toegepast en zijn eenvoudig in gebruik.

Hoe kan ik slangen opbergen?

Om slangen praktisch op te bergen, kunt u gebruik maken van slangwagens, haspels of slanghouders. Voor het vastzetten van slangen op koppelingen wordt doorgaans gebruik gemaakt van slangklemmen of klemschalen.

Welke slang heb ik nodig voor mijn project?

Om zeker te weten dat u de juiste slang heeft voor uw specifieke project, kunt u geheel vrijblijvend advies ontvangen van onze specialisten. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen zodat we samen met u de juiste materialen kunnen bepalen.

Installatie

Voor elk probleem een oplossing!

Verkoop

Verkoop en afhaalbalie

Events

WATR. Tijdelijke watertechniek