Afvoergoot
Gegarandeerd goede afwatering

Afvoergoten, Afvoerputten & Kabelbescherming

Scroll

Afvoergoten

Op deze pagina beantwoorden we diverse vragen die te maken hebben met afvoergoten, afvoerputten en kabelbescherming. Na het lezen van de onderstaande vragen en bijbehorende antwoorden, beschikt u over meer informatie alvorens u specifieke materialen aanschaft voor uw project.

Waar gebruik je een afvoergoot voor?

Een afvoergoot, ook bekend als lijngoot, gebruik je om een goede afwatering te garanderen. Bijvoorbeeld voor een terras, oprit of zwembad. Met een afvoergoot voorkomt u dat water zich ongewenst ophoopt en een gebied blank komt te staan, bijvoorbeeld wanneer het hard heeft geregend. Ook voorkomt u met afvoergoten ongewenste verzakkingen van bijvoorbeeld terrassen. De meeste afvoergoten zijn gemaakt van versterkt kunststof of polyesterbeton waardoor ze bestand zijn tegen hitte, kou / vorst en chemische middelen.

Welke soorten afvoergoten en hulpstukken zijn er?

Er zijn verschillende soorten afvoergoten / lijngoten en bijbehorende hulpstukken te vinden. De meestvoorkomende typen vindt u in de onderstaande lijst.

  • Lijngoot polyesterbeton: Deze lijngoot zonder rooster is ideaal om aan te leggen voor de meeste afwatering projecten.
  • Afdekking gietijzer: Een gietijzeren afdekking kan prima worden gebruikt op verschillende soorten lijngoten en is bestand tegen hoge wielbelasting (o.a. laad- en loskades en heftrucks).
  • Afdekking gegalvaniseerd: Deze afdekking is speciaal ontworpen voor licht verkeer zoals langzaam rijdende personenauto’s op bijvoorbeeld parkeerplaatsen en voet- of fietspaden.
  • Kunststof deksel: De kunststof afdekking is net als de gegalvaniseerde afdekking geschikt voor parkeerplaatsen en voet- en fietspaden.
  • Polyesterbeton afdekking: De polyesterbeton afdekking is enkel geschikt voor voetgangersgebieden en niet geschikt voor verkeer.
  • Eindstukken: Denk aan eindstukken met uitloop, zonder uitloop of slibvangput.
  • Bevestigingskit: Wanneer u lijngoten aan elkaar wilt verbinden, heeft u een bevestigingskit nodig. Bijvoorbeeld Poly Max bevestigingskit van het merk Griffon (te vinden in ons assortiment).
Balieverkoop

Zelf met een project bezig en mis je toch nog iets?

Ons magazijn is vandaag geopend van:

Afvoerputten

Wanneer heb ik een afvoerput nodig?

Een afvoerput gebruikt u om zowel binnen als buiten een goede afwatering te garanderen, bijvoorbeeld van douche- of regenwater. Naast het feit dat een afvoerput natuurlijk een praktische functie heeft, moet het ook mooi passen bij uw douche, badkamer of tuin. Afvoerputjes komen voor in verschillende soorten maten en materialen, zoals PVC of RVS.

Wat voor afvoerput heb ik nodig?

Tijdens het zoeken naar de juiste afvoerput dient u rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • AfmetingenEen afvoerput moet natuurlijk goed passen en de hoeveelheid water aankunnen. Anders kunnen er ongewenste lekkages of water ophopingen ontstaan. Zorg er daarom voor dat u altijd van te voren de juiste afmetingen bepaald heeft.
  • Toepassing: Waar gaat u de afvoerput installeren, binnen of buiten? Dit kan namelijk invloed hebben op de hoeveelheid water dat het putje moet verwerken. Controleer altijd goed van tevoren wat de capaciteit van het afvoerputje moet zijn.
  • Uitstraling: Een afvoerput is meestal zichtbaar en u heeft dan ook vaak keuze uit verschillende kleuren en materialen. Afhankelijk van uw project kiest u een afvoerput dat past bij de rest van uw badkamer, douche en/of tuin.

Kabelbescherming

Kabelbeschermingsbuizen zijn bedoeld om (data) bekabeling, water- en gasleidingen te beschermen. Kabel beschermingsbuizen komen voor in diverse diameters en in trekkoord of klik mof uitvoering. De beschermingsbuizen met trekkoord zijn dubbelwandig en flexibel in gebruik.

Installatie

Voor elk probleem een oplossing!

Verkoop

Verkoop en afhaalbalie

Events

WATR. Tijdelijke watertechniek